Leffahaaste

Tuleeko aina katseltua saman tyyppisiä elokuvia? Suhtaudutko ennakkoluuloisesti muihin kuin toimintapätkiin ja fantasiaseikkailuihin? Katseletko ainoastaan Hollywood-leffoja? Oletko romanttisten komedioiden suurkuluttaja? Maailma on pullollaan loistavia elokuvia, joihin ei vain tule tartuttua, koska ne eivät tunnu omilta. Heitänkin loppuvuodelle leffahasteen! Katso alla olevasta listasta ainakin viisi vuoden vaihteeseen mennessä. Saatat yllättyä. 🙂

food-686922_1280

1. Sika säkissä
Mene kirjaston leffahyllylle, elokuvavuokraamoon tms.. Asetu elokuvia pullollaan olevan hyllyn eteen tukevaan asentoon, sulje silmäsi, pyöräytä kättä ilmassa, ojenna se sitten eteesi ja nappaa sokkona hyllystä yksi elokuva. Toimii myös esim. Netflixissä: valitse leffa summamutikassa silmät kiinni klikaten.

2. Ostan vokaalin
Mene kirjaston leffahyllylle, elokuvavuokraamoon tms. Asetu elokuvia pullollaan olevan hyllyn eteen ja valitse summamutikassa ensimmäinen silmiisi osunut vokaalilla alkava elokuva. Tämäkin toimii myös virtuaalisissa elokuvavuokraamoissa.

3. Parlez-vous francais?
Katso ranksalainen elokuva.

4. Inhokista suosikiksi
Katso elokuva, jota tähdittää inhokki näyttelijäsi. Saatat kääntää kelkkasi! 🙂

5. Retroo
Valitse leffailtaan elokuva vähintään kolmenkymmenen vuoden takaa! Kirjastotäti suosittelee elokuvia The Breakfast Club ja Aamiainen Tiffanylla.

6. Kertauskurssi
Katso englannin- tai ruotsinkielinen elokuva ilman tekstitystä. Tämä on loistava tapa kehittää kuullun ymmärtämistä esimerkiksi ylioppilaskokeisiin.

7. Kaveri kehui
Selätä ennakkoluulosi ja katso kuitenkin se kaverin/äidin/veljen/opettajan suosittelema leffa, josta et ihan hirvestä innostunut.

8. Sivistä itseäsi
Kiehtooko Geishojen elämä (katso: Geishan muistelmat)? Kuinka tietokoneet saivat alkunsa (katso: The Imitation Game tai Jobs)? Katso elokuva aiheesta, joka on itsellesi vieras. Apuna tiedonhaussa voit käyttää kirjaston henkilökuntaa! 🙂

9. Animaatiota
Ovatko animaatioelokuvat vain lapsille? Vastaus: EI OLE! Piristä päivää katsomalla huippuhauska animaatiopätkä. Kirjastotäti suosittelee esim. Late Lammas-elokuvaa, Shrekiä tai jännityksen ystävälle Coralinea.

10. Ei ole kirjaa kanteen katsominen
Mutta entä, jos tällä kertaa valitsisitkin elokuvan ainoastaan kannen perusteella. Valitse hyllyn kiehtovin kansikuva ja katso onko sisältö kannen veroinen.

Vinkkinä tästä haasteesta innostuneille tai muuten yllätyksien ystävälle: Maailmalla suositut Mystery-näytökset ovat hiljattain rantautuneet Suomeenkin! Ainakin Finnkinossa järjestetään säännöllisin väliajoin yllärinäytöksiä, joissa näytettävä elokuva paljastetaan katsojille vasta elokuvan lähtiessä pyörimään.

end-812225_1920

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s