Lahti on Maalauksellinen Kaupunki

Graffitien maalausta pidetään usein töhertelynä, ilkivaltana ja paikkojen sotkemisena. Tämä väärinkäsitys on onneksi viime vuosien aikana hienosti korjattu Lahdessa! 🙂

nimetön

Moni on varmasti huomannut upeat graffitimaalauskoristukset eri puolilla kaupunkia mm. sähkökaapeissa ja alikulkutunneleissa. Näiden taideteosten takana on ollut Inspiksen Maalauksellinen Kaupunki- projektissa mukana olleet lahjakkaat graffititaiteilijat. Maalauksellinen Kaupunki- projekti  pyrkii muuttamaan Lahden kaupunkikuvaa visuaalisesti paremmaksi ja tekemään Lahdesta maineikkaan graffiti- ja maalauskulttuurin keskuksen. Hienoja tavoitteita, jotka ovat mielestäni jo toteutuneetkin todella hyvin. Projekti on saannut pelkkää kiitosta ja positiivista huomiota Lahdessa ja mitä enemmän nämä graffitimestarit pääsevät taitojaan näyttämään, sitä varmemmin  maine leviää myös yhä paremmin muualle Suomeen.

original_525218_25d7d9d54c2941af9008b92cafc8a2f6

 

Tulevana lauantaina 5.9. vietetään Lahden Taidelauantaita ja graffititaiteesta pääsee  nauttimaan Lahden kaupungin kirjastolle Kirjasto meets art graffitimaalausnäytöksessä klo 12-14. Näytöksen aikana viideltä graffitimaalarilta voi kysellä vinkkejä harrastuksesta jos mieltäsi askarruttaa vaikkapa missä graffitimaalausta pääsee harrastamaan tai mistä hankkia maalausvälineet. Yksi maalareista on Jarko Manninen, jonka teoksiin voit tutustua vaikkapa tämän blogin kautta.

Katutaidekulttuuriin liittyy toki myös musiikki ja Taidelauantain Kirjasto meets art tapahtumassa siitä vastaa Melukylä dj’t.

Tule siis tapaamaan Lahden katukulttuuritaiteilijoita, maalareita ja  muusikoita, ja nauttimaan Taidelauantain ilmapiiristä Lahden pääkirjastolle 🙂

Tervetuloa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s