Ekaa kertaa backstagella

Arvoitus nimeltä Margo, Maze Runner, Haloo Helsinki, Elastinen, FIFA 15.. Kaikkia näitä yhdistää yksi asia. Ne voit saada käsiisi kirjastosta! Mutta miksi niitä ei saa kirjastosta lainaan samana päivänä kun ne ilmestyvät vaikkapa kauppaan? Mitä tapahtuu ennen kuin kirja, peli, leffa, levy etc. jne. on uutuushyllystä tai varausjonosta sinun kädessäsi? Alla oleva kuvakollaasi backstagelta raottaa tätä tapahtumasarjaa (suurin piirtein):

reitti

1. Aineisto saapuu kirjastoon, milloin mistäkin! Laatikoiden aineisto puretaan hyllyyn odottamaan vuoroaan..

2. ..päästäkseen luettelointiin. Tämä on paikka ja nämä ovat henkilöt, jotka mahdollistavat sen, että tiedämme mistäpäin kirjastoa tiettyä kirjaa tai vaikkapa nuottivihkoa lähteä etsimään. Joskus he jopa naputtelevat vaikkapa laulujen alkusanoja  koneelle, jos joskus sattuu niin, että ei muista jonkun artistin tai kappaleen tarkkaa nimeä.. Välillä pitää raapia päätä senkin kanssa mihin luokkaan mikäkin kirja kuuluu.

3. Kirjat myös mm. mitataan! Tämä helpottaa esimerkiksi etsintäpartiota siinä vaiheessa kun kirja on kadonnut ja sitä lähdetään metsästetään hyllyjen välistä. Etsitäänkö pientä vihkosta vai järkälettä?

4. Kun tarpeellinen tieto on saatu koneelle, kirjat muovitetaan, jotta ne kestävät paremmin lainausreissunsa kerta toisensa jälkeen. Suurinosa kirjoista saapuu nykyään valmiiksi muovitettuina kirjastoon, phiuh!

5. Kohdassa viisi tehdään pitkäkyntisten elämästä hankalaa eli suojataan aineisto varashälyttimillä. Välillä kaikki ei mene niinkuin Strömssössä ja teknologiaa pitää kesyttää kuten kuvassa.

6. Huraa, Yay! Vihdoin kirja on valmis hyllyttäjän vietäväksi uutuus-, tai varaushyllyyn.

Käy kurkkaamassa mitä kirjastosta löytyy juuri nyt, mitä suositellaan ja mitä voisi pistää vaikkapa varaukseen:

http://lastukirjastot.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s