Kirjanautti vai Kirjaholisti?

Luen paljon ja lähes jatkuvasti: kirjoja, sarjakuvia, sanomalehtiä, mainoksia, arvosteluja ja paljon muutakin, jota en nyt jaksa muistaa. Millainen minä sitten olen lukijana? Sitä en ole tullut aiemmin oikeastaan pohtineeksi. En missään nimessä ole ainakaan järjestelmällinen: tälläkin hetkellä luen kahta, tai jonakin päivinä kolmeakin kirjaa rinnakkain. Ei kuulosta kovin järkevältä vai mitä.

Itselleni lukeminen on aina ollut tärkeää ja sen avulla voin rentoutua, paeta arjen harmautta tai vaan kadottaa itseni hetkeksi muihin maailmoihin, ennen kuin on aika taas palata maan pinnalle.

Olen mielialalukija: luen usein kirjoja jotka joko peilaavat sen hetkistä sielunmaisemaani tai sitten kirjoja, jotka toimivat mielialaa kohottavina ja piristävinä, energisoivina elämyksinä.

Olen sarjakuvien lukija: luen paljon sarjakuvia aika lailla ilman genrerajoja: mitä mustempaa huumori on sitä kovempaa tämä lukija nauraa, etenkin sarjakuva – anarkistin Hugleikur Dagssonin tuotanto kutittelee minun huumorihermoani juuri oikeasta kohdasta.

Olen sanomalehtien lukija: jos sarjakuvat ja urheilusivut riittävät tämän tittelin saamiseksi niin kyllä. J

Juuri makuni sarjakuvien suhteen on saanut osakseen kummastusta ja ihmetystä: miten tuo muka on hauskaa? Mitä tuommoisen roskan lukeminen kertoo lukijastaan? Myös verbaalivirtuoosi Juha Vuorisen vähintäänkin värikäs tuotanto on toisinaan tuomittu lukukelvottomaksi. Se ei minun tahtiani hidasta, makuasioistahan ei voi, eikä pidäkään kiistellä. Huolestuneille kansalaisille todettakoon, että luen toki myös ”oikeita” kirjoja.

No minkälainen lukija minä sitten olen? Olen kai jotain Kirjanautin ja Kirjaholistin välimaastosta.

Nuorten kirjasto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s