3 hyvää syytä lukea

Lukuviikon kunniaksi päätin miettiä, miksi oikein kannattaa lukea. Lukea kirjaa, lukea tabletilta, lukea tietsikalta – lukea mistä vain, mutta lukea! Monet tutkimukset (joihin minulla ei nyt tässä juuri ole linkkiä) kertovat, että lukeminen on oikeasti hyödyllistä! Tässä 3 syytä miksi lukeminen mielestäni kannattaa:

1. Mielikuvitus kehittyy. Kun joudut itse kuvittelemaan miltä kirjailijan sana sanalta kuvailemat henkilöt, tapahtumat ja maisevat näyttävät sen sijaan, että joku näyttäisi ne sinulle suoraan, aivosi pääsevät hommiin. Mielikuvituksesta on hyötyä vaikkapa monessa ammatissa – olit sitten bisnesmies tai taiteilija! Tai mielikuvituksesta on hyötyä jos olet vaikkapa pahassa pulassa :)Mielikuvituksella ei myöskään ole budjettia. Kaikista upeimmat lavasteet, kauneimmat maisemat ja pelottavimmat pahikset löytyvät mielikuvituksesta.

avaruus

2. Lukijat kuolevat älykkäämpinä. Tämä oli lainattu lause jostakin mainoksesta, mutta varmasti aika totta. Kirjoja on kirjoitettu aiheesta kuin aiheesta. Voi lukea ja opiskella painavaa faktaa tai vaikkapa jonkun toisen kokemuksia esimerkiksi vaeltamisesta, matkustamisesta tai vaikka missä on parhaat kalapaikat. Kaikkia virheitä ei kannata tehdä itse! Vaikka aina ei muistaisi ihan kaikkea lukemastaan, eteen voi tulla tilanne missä aiemmin luetusta onkin hyötyä.

viisas

3. Lukeminen on sosiaalista. Kun olen lukenut hyvän kirjan, rakastunut johonkin päähenkilöön tai itkenyt silmät päästäni traagisen tarinan takia, haluan kertoa siitä kaikille! Tai ainakin kaikille ketkä suostuvat kuuntelemaan. Nettipalstoilla, kahviloissa, koulussa, kävelyllä. Missä tahansa voi löytää toisen joka jakaa kanssani tarinan aiheuttamat tunteet, tai sitten voi alkaa myös kiivas väittely siitä, kuka kirjan hahmoista oli paras ja miten tarinan oikeasti olisi pitänyt päättyä. Niin tai näin, lukeminen antaa yhteisiä puheenaiheita.

kaverukset

Keksitkö sinä muita hyviä syitä lukea?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s