Hitaasti mutta varmasti

Lukuisaa lukuviikkoa! 🙂 Vuoden 2015 lukuviikko hurahtaa tänään käyntiin. Teemana tänä vuonna on Minä lukijana. Siksipä aion kertoa oman tarinani.

Olen aina ollut erittäin hidas lukija. Tukiopetukset tai ääneenlukuharjoitteet eivät juuri auttaneet. Olen kuitenkin aina pitänyt lukemisesta tai, ehkä oikeammin sanottuna, hyvistä tarinoista oli se sitten paperilla, valkokankaalla tai luettuna levylle. Nyt tullaankin Harry Potteriin. En ole koskaan jättänyt käyttämättä tilaisuutta ylistää  Pottereita, enkä tee poikkeusta tänäänkään.

Vaikka en koskaan suuremmin välittänytkään ”Tuo on liian vaikea kirja sinulle” ja ”Et ehdi lukea tuota” -kommenteista, Pottereiden lukeminen kohensi itsetuntoani lukijana: olinhan saanut luettua valtavan paksun kirjan eikä aikaakaan itse asiassa kulunut viikkoa pidempään. Harry Potterin maailma vei niin täysin mukanaan, että saatoin lukea aamusta yömyöhään ja lähes tauotta koko päivän. Ensimmäistä kirjaa lukiessa koin totaalisen mind blow’n: voiko näinkin nerokkaita tarinoita olla olemassa?! Aina uuden Potterin käsiini saatuani kipitin kotiin sydän läpättäen ja odotuksesta täristen. Ahmin kirjan, olin taas täysin typertynyt ja jäin odottamaan malttamattomana seuraavaa. Siitä se todellinen lukuintoni sitten lähti! Pottereiden jälkeen on tullut muitakin, mutta ei mikään ole kolahtanut aivan samalla tavalla. Luultavasti tulen aina vertaamaan kaikkia kirjoja siihen, josta lukuintoni kunnolla alkoi.

IMG_1605

Olen edelleen, vuosien ja vuosien harjoituksen jälkeen, hidas lukija. En kuitenkaan anna sen häiritä lukuintoani. Älkää tekään antako lukuvaikeuksien lannistaa, vaan nauttikaa tarinanne hitaasti. 🙂

Lukuviikon kunniaksi heitänkin haasteen. Jos Potterit on jostain syystä jäänyt vielä lukematta, kokeilepa nyt! 🙂 Kirjojen saatavuuden Lastu-kirjastoissa näet täältä: http://bit.ly/1yyaR8U

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s