Ihan pimeää!

FotorCreated

Odotatko sinä perjantaista auringonpimennystä yhtä innoissasi kuin kirjastossa odotetaan? Auringonpimennys alkaa Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan kotisivujen mukaan paikkakunnasta riippuen noin kello 11 ja päättyy noin 13.30. Miksi sitten olemme innoissamme? Tätä ei nimittäin tapahdu joka päivä! Täydellinen auringonpimennys havaitaan samalla paikkakunnalla keskimäärin kerran 400 vuodessa. Suomessa edellinen täydellinen auringonpimennys nähtiin 25 vuotta sitten ja seuraavan kerran pimennys nähdään vasta lokakuussa 2126!

Entä näitkö viime yönä leimuavat revontulet? Mistä revontulet oikeastaan syntyvätkään ja mitä se auringonpimennys tarkoittaa? Matkaoppaita maailmankaikkeuteen löydät kirjastosta!

Revontulet, kirkas tähtitaivas ja muut luonnon ihmeet hellivät myös valokuvaajia.. Miten tähtitaivaasta saisi kamerallaan kaiken irti? Tähtivalokuvauksestakin on tehty omia oppaita, joiden avulla kuvat varmasti onnistuvat! Juoksujalkaa kirjastoon!

Ps. Muista, että aurinkoon ei saa katsoa suoraan – ei edes pimennystä! Ohjeita turvalliseen auringonpimennyksen tarkkailuun löydät Ursan sivuilta eli täältä!

Nuorten kirjasto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s